четвртак, 11 августа, 2022
spot_img
HomeKOSOVO I METOHIJAKOSOVO"Kurtija može da sruši samo..."

„Kurtija može da sruši samo…“


EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Aljbin Kurti

Politički analitičar Beljulj Bećaj izjavio je da aktuelnu Vladu Kosova jedino može da sruši sam Aljbin Kurti, zbog nerealnog kursa koji ima prema Sjedinjenim Američkim Državama, a da to ne može da učini opozicija, koja je uznemirena zbog otkrivanja korupcionaških afera.

Članovi opozicije na Kosovu, pre svega iz DPK i ABK, kako prenose prištinski portali, mišljenja su da je vlada Aljbina Kurtija najneuspešnija i najslabija vlast u istoriji Kosova.

Bećaj smatra da izjave i zaključci opozicije, na osnovu 10 meseci rada Vlade Kosova, prejudiciraju ono što sledi.

– Serijsko otkrivanje nekadašnjih korupcionaških afera, koje će biti produbljene, dokaz su zašto oni požuruju da dođe do prevremenih izbora – kazao je Bećaj.

Na pitanje postoji li mogućnost da opozicione stranke sruše vladu Aljbina Kurtija, Bećaj smatra da oni nemaju prava da govore o tome.

– Dokazani tamničari kosovske države i dokazane kleptokrate, nemaju razloga da govore o tome kada će i da li će kosovska vlada ići na izbore. Jedini faktor koji može da dovede vladu do novih izbora je Aljbin Kurti, iz razloga što po pitanju međunarodnih odnosa posebno prema Sjednjinjenim Američkim Državama ima nerelan kurs. Njegov nerealan kurs prema problemima može dovesti do novih izbora. Ajbina Kurtija sa vlasti može da skine jedino Aljbin Kurti – zaključio je Bećaj.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments