четвртак, 11 августа, 2022
spot_img
HomeSve vestiMagazinMuče vas hladnoća i visoki računi? Tri saveta koja pomažu da ugrejete...

Muče vas hladnoća i visoki računi? Tri saveta koja pomažu da ugrejete dom po nižoj ceni


Radijator
Wikipedia/Salvatore cirasuolo

Grejanje je jedna od značajnih stavki svih kućnih budžeta, posebno kada se tokom zime skoro 40 posto energije utroši na grejanje u domaćinstvu.

Nebitno kako se grejete, jedan od ova tri saveta će vam sigurno poslužiti da uklonite ili dodate faktore koji mogu uticati na temperaturu vašeg doma.

Ne pregrevajte dom

Nije dovoljno samo uključiti grejanje i onda ga ostaviti na istoj temperaturi tokom čitavog dana. Ako imate termostat, održavajte ga između 18-20 stepeni, a povećavajte prema potrebi. Svaki stepen više može tako povisiti za skoro 10 odsto vaš račun.

Podelite toplotu rerne

Upravo ste pekli nešto u rerni? Ostavite je otvorenom kako bi topao vazduh prešao na ostatak prostorije. Osim što će vam biti toplije, ukoliko ste pekli neke fine kolačiće, dom će vam mirisati na najlepše mirise!

Zavese ne služe samo za dekor

Lepe zavese mogu mnogo podići enterijer i uklopiti se u paletu boja vašeg doma, ali isto tako su i korisne za zadržavanje toplote. Tkom dana, one upijaju sunčeve zrake, dok noću vas štite od duvanja, pa ih danju razmaknite i čim prođe sunce ponovo navucite.

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments