недеља, 14 августа, 2022
spot_img
HomeHronikaMUP objavio detaljnu REKONSTRUKCIJU KRETANJA MATEJA u noći nestanka i NOVE SNIMKE...

MUP objavio detaljnu REKONSTRUKCIJU KRETANJA MATEJA u noći nestanka i NOVE SNIMKE (VIDEO)


Printscreen Youtube/MUP

Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, sem taksiste koga je zaustavio i sa kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednim drugim licem, navodi se u saopštenju MUP-a.

“Naglašavamo da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor sa Matejevim prijateljima koji su te večeri bili sa njim, osobljem kluba, svim svedocima i da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča”, dodaje se u saopštenju.

Ističu da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacionih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i da od trenutka prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, ulažu maksimalne napore i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli.

U potragu su između ostalih uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavljen, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac.

U cilju pronalaska Mateja Periša preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju, saopštio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na medije i pozvalo ih da se uzdrže od objavljivanja netačnih i neproverenih informacija i plasiranja u javnost video snimaka na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državljanina Mateja Periša, jer na taj način, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu.

“Još jednom apelujemo na medije i pozivamo ih da se zbog osetljivosti teme, saosećanja sa roditeljima i porodicom nestalog mladića, i remećenja daljeg toka istrage, ne šire dezinformacije i ne plasiraju neproverene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku”, apelovali su iz MUP-a.

Ranije danas hrvatski MUP saopštio je da ništa ne ukazuje da je nestanak Mateja povezan s nasiljem, i poručio da će opet ispitati njegove prijatelje.

U POTRAGU ZA MATEJEM SE UKLJUČILA I HRVATSKA POLICIJA: Evo šta su oni otkrili o nestanku mladića

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments