субота, 20 августа, 2022
spot_img
HomeSvetRUSIJAStoltenberg: Neće biti lako premostiti razlike oko Ukrajine

Stoltenberg: Neće biti lako premostiti razlike oko Ukrajine


EPA-EFE/Omer Messinger

Neće biti lako premostiti razlike između Rusije i NATO oko Ukrajine, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nakon završetka sastanka NATO-Rusija u Briselu, prvog posle dve godine.

– Postoje značajne razlike između NATO saveznika i Rusije. Neće biti lako premostiti naše razlike, ali je pozitivan znak da su svi NATO saveznici i Rusija seli za isti sto i angažovali se oko suštinskih tema – rekao je Stoltenberg obraćajući se novinarima nakon pregovora u sedištu Alijanse, a prenosi Rojters.

Sastanak Saveta NATO-Rusija završen je u Briselu posle četiri sata, javio je prethodno TAS S.

Na prvom sastanku Saveta u poslednje dve godine na čelu ruske delegacije nalazili su se zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, koji je pet godina bio stalni predstavnik Rusije pri NATO, i zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Alijansu na pregovorima predstavljali su stalni predstavnici 30 država članica NATO, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i zamenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman.

Sastanak je održan dva dana nakon razgovora o bezbednosnim garancijama između Rusije i SAD u Ženevi, koje su vodili zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Za sutra je zakazan sastanak Saveta Rusija-OEBS u Beču.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments