петак, 19 августа, 2022
spot_img
HomeSve vestiMagazinTRIKOVI KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Kako najlakše održavati kosu urednom?

TRIKOVI KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Kako najlakše održavati kosu urednom?


Pixabay.com

Sigurno ste bar jednom bili u prilici da vam iznenadne promene vremena – kiša, vlažnost vazduha ili sneg u potpunosti unište kosu i frizuru, pa umesto da izgledate glamurozno kao sa reklame, vi izgledate kao pokisli miš. Naravno da se onda i džaba ustali ranije i potrošili dragoceno vreme pred ogledalom.

Šta raditi u takvim situacijama?

– Naravno da je uvek najlakše rešenje da dohvatite telefon u ruke i u pretraživaču ukucate npr. frizerski saloni Beograd, a onda se prepustite profesionalcu. E, sada, razmislite da li ste u prilici da ovo doveka bude vaše rešenje? Pa, i ne baš – mnoštvo obaveza, sve manje vremena i ograničene finansije zahtevaju da sami pronađete trajno rešenje, koje će vašu kosu uvek činiti besprekornom. Krajnji cilj je pristojan i doteran izgled u svakoj situaciji, čak i na mestima gde baš i nema uslova za održavanje kose.

Spoj prave kozmetike i super trikova daje najbolje rezultate

Uopšte ne morate biti profesionalni stilista da biste imali savršenu kosu tokom celog dana. Najvažnije je da nabavite prave proizvode, primenite nekoliko trikova i problem je rešen! U zavisnosti od “krizne situacije” navodimo nekoliko najefikasnijih rešenja.

Korišćenje seruma i laka za kosu

Koliko je samo užasno kada najzad sredite frizuru, a onda dlačice krenu da ispadaju iz nje na sve strane. Ovo se posebno dešava kada je napolju vazduh vlažan i ako imate kovrdžavi tip kose. Ovaj problem možete rešiti na dva načina.

Prvi je korišćenje seruma protiv kovrdžanja, koji je poželjno da uvek nosite u torbi, kako biste jednostavno i brzo popravili frizuru. Zagrejte proizvod u rukama i nanesite na suvu kosu da biste izbacili dlačice koje su se razletele. Drugo rešenje je korišćenje laka za kosu, ali ne na način kako se inače koristi. Postoji jedan super trik koji vam može pomoći u ovoj situaciji – lak prskajte na češalj, umesto direktno na kosu, pa je tek onda oblikujte kako želite.

Šampon za suvo pranje kose

Ništa ne izgleda odvratnije od masnih i neurednih šiški, koje uz sve to ne stoje na svom mestu. One se znatno brže prljaju od ostatka kose, pa je neophodno da ih svakodnevno perete i fenirate. Kako je vremena nekada sve manje, super rešenje je suvi šampon, koji se lako nanosi, a daje najbrže rezultate.

Održavanje lokni

Lokne je najteže održavati. Nekada se čak i prirodne lokne tokom dana samo spuste i omlitave, pa se izgubi bujnost i volumen. Zato nije na odmet nositi bočicu sa raspršivačem koji će oživeti vaše lokne u svakom trenutku ili penu za stilizovanje kose.

Još nekoliko saveta

Koliko god da se doterate, ako nam kosa nije čista i negovana, to će pokvariti ceo utisak. Najbolji savet koji možemo da vam damo, a u zavisnosti od tipa kose, jeste da nosite bočice svog omiljenog preparata koji vam pomaže da negujete i održavate frizuru.

Takođe, trebalo bi da znate i koliko često valja prati kosu, jer svakodnevno pranje kose, što je sasvim pogrešno, može zapravo isušiti kosu. Pranje kose dva puta nedeljno je sasvim dovoljno. U slučaju da se kosa prebrzo masti i da je neophodno oprati je svakog drugog dana, dobar izbor su lagani šampon ili šampon za svaki dan, jer oni sadrže blaže deterdžente od ostalih. Važno je koristiti i balzam nakon šampona, jer on obezbeđuje vlagu kosi, čineći je mekšom i lakšom za rukovanje i raščešljavanje.

Koristite balzam koji se ne ispira najmanje jednom nedeljno, jer oni prodiru duboko u koren kose kako bi izlečili vlasi. Od sredstava koje  možete koristiti predlažemo i specijalni sprej za regeneraciju nakon tuširanja, koji ne samo da čini kosu lakšom za raščešljavanje nego i za oblikovanje. U kućnim uslovima možete napraviti i prirodni regenerator, masku ili serum i svakodnevno ga nanositi na kosu.

Oprezno sa raščešljavanjem kose

Već je poznato da je vlažna kosa podložnija oštećenjima od suve. Pošto su vlasi najelastičnije kada su mokre, to ujedno znači i da su najlomljivije tada. Zbog toga, kosu nakon pranja ne bi trebalo da kidate četkom, već da sačekate da se malo prosuši, a onda da češalj poprskate nekim sredstvom za raščešljavanje. Umesto klasičnih četki kotistite češalj sa širokim zupcima da biste uklonili zamršenost i smanjili lomljenje.

Sve su ovo polazne tačke koje će vam obezbediti super kosu, a koja izgleda zdravo i negovano. Tek onda odlazak kod frizera ima smisla i frizer će moći sa vašom kosom da uradi mnogo toga.

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments