понедељак, 15 августа, 2022
spot_img
HomeHronikaU POTRAGU ZA MATEJEM SE UKLJUČILA I HRVATSKA POLICIJA: Evo šta su...

U POTRAGU ZA MATEJEM SE UKLJUČILA I HRVATSKA POLICIJA: Evo šta su oni otkrili o nestanku mladića


Printscreen/Mup/Kolaž

Potraga za Matejem Perišem (27) ulazi u 12. dan. Hrvatska policija sastala se sa kolegama u Srbiji koji intenzivno tragaju za mladićem, nakon čega je načelnik Uprave kriminalističke policije u Hrvatskoj Antonio Gerovac održao i zvaničnu konferenciju u svojoj zemlji i otkrio neke do sada nepoznate detalje i razjasnio informacije koje su se ranijih dana pojavljivale u javnosti.

Misterija mladića iz Zadra

Kobne večeri, u klubu u kom se Periš provodio sa prijateljima, bili su i mladići iz Zadra, otkrio je jedan Perišev prijatelj u razgovoru za hrvatske medije. Taj prijatelj međutim te večeri nije bio u “Gotiku”, ali je ukazao na podatak da je došlo do verbalnog okršaja među Splićanima i Zadranima, te da je bilo svađe i sa konobarom jer je pokušao da im naplati veći račun, ali i sa redarom.

Načelnik hrvatskoh UKP Gerovac rekao je na konferenciji da još nije utvrđeno da li su oni uopšte te večeri bili u klubu, pa tako ni njihov identitet.

“Mi tek moramo utvrditi ko su misteriozni Zadrani, da li su uopšte bili tamo. Ako jesu, utvrdićemo ko su te osobe, pa nam oni iz neke druge perspektive mogu reći još nešto dodatno šta se događalo u klubu”, rekao je Gerovac.

Hrvatska policija će razgovarati sa Periševim prijateljima

“Hrvatska policija će, s obzirom na detaljnija saznanja koja smo dobili, preduzeti određene radnje u odnosu na prijatelje. Isključivo iz razloga da se pojasne određene stvari koje nam mogu pomoći, govorim isključivo u delu nestanka. Postoji mogućnost da će se obaviti sa njima razgovor još dva, tri, četiri, sedam puta. Mi ćemo to u skorije vreme obaviti”, reko je načelnik hrvatske policije.

On je pojasnio da sve što okružuje osobu koja je nestala, jeste krucijalni izvor informacija i da su to u ovom slučaju njegovi prijatelji. Još jednom je potvrdio da su prošli poligrafsko testiranje i da na osnovu svega što je do sada obrađeno, ništa ne ukazuje da su umešani u njegov nestanak, odnosno sve što se kasnije događalo.

Podsetimo, svetlo sumnje palo je na prijatelje kada se u javnosti pojavila informacija da su nestanak druga prijavili tek narednog dana u 18.00 sati. Na društvenoj mreži Jutjub pojavio se snimak koji je navodno objavio jedan od Matejevih prijatelja sa kojim je bio u Beogradu i to je jedini put kada su se ti mladići oglašavali u javnosti.

Matejev otac Nenad Periš otkrio je ranije da su mladići pozitivini na korona virus i da će biti ponovo saslušani kada se za to steknu uslovi.

Snimak “plivača” nastao u noći nestanka

Hrvatska policija potvrdila je da je snimak koji je se u javnosti pojavio istovremeno kada i video zapisi sa nadzornih kamera, na kom se vidi kako neko pliva u reci, nastao je kobne večeri kada je Periš nestao. Međutim, on nije potvrdio da u reci neko pliva, rekavši da se snimci obrađuju.

“Snimak je autentičan, o tome da l neko pliva ili ne pliva u Savi, to je prostor za diskusiju. To se čini da neko možda pliva, da l je plivač, da l nije, da l je neki predmet, ja u to ne bih ulazio”, kazao je Gerovac.

Hrvatska policija će obrađivati Matejev telefon

Načelnik hrvatske policije kazao je novinarima da srpska policija ima svu neophodnu tehnologiju i stručnjake koji ispituju okolnosti Periševog nestanka. Ipak, otkrio je da će jedan deo podataka sa Periševog telefona obraditi hrvatska policija i da će izveštaje dostaviti kolegama u Srbiji.

“Što se tiče telefona, mi u tom delu možemo pomoći, to vam neću reći, a i ne smem reći. Ali ćemo deo mobilnog telefona obrađivati i rezultate toga dostaviti srpskoj policiji”, rekao je Gerovac.

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments