петак, 19 августа, 2022
spot_img
HomeVelika čast: Nikola Grbić ponovo selektor!

Velika čast: Nikola Grbić ponovo selektor!


EPA/JOSE COELHO

Veliko priznanje stiglo je na adresu našeg proslavljenog odbojkaškog asa, sada uspešnog trenera Nikole Grbića – postao je novi selektor reprezentacije Poljske!

Poljski obojkaški savez obnarodovao je vest o Nikolinom dolasku na mesto selektora na svom zvaničnom sajtu i na društvenim mrežama, uz obaveštenje da je sa Srbinom potpisan ugovor do 2024. godine, tačnije do Olimpijskih igara koje se te godine održavaju u Parizu.

Grbić će na poziciji selektora naslediti Vitala Hejenena.

Najveći izazov Grbića na novoj poziciji čeka od 26. avgusta do 11. septembra ove godine kada je na programu Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Ono što je za Nikolu bitno u ovoj priči je da mu Poljaci neće praviti problem da nastavi sa radom u svom klubu Peruđi, gde će, kako stvari stoje, i dalje moći da radi kao prvi trener ekipe.

– Ako rad u klubu ne remeti trenera, ne vidim problem. Ukoliko Nikoli Grbiću ne bude dozvoljeno da istovremeno vodi našu reprezentaciju i Peruđu, onda će morati da napusti klub. Smatram da predsednik Peruđe Đino Sirči shvata koliko je Grbić posvećen ekipi, koliko želi da uspe i zato sam siguran da će mu dozvoliti da radi paralelno – rekao je predsednik OK Poljske Sebastijan Sviderski.

Prvi čovek poljske odbojke biranim rečima je pričao o novom selektoru.

– Radna grupa je predložila Grbića, a Upravni odbor prihvatio njega kao rešenje. U pitanju je trener koga igrači baš cene, poseduje veliko znanje i harizmu. Gledajući utakmice Peruđe ove sezone uverili smo se da je u stanju da mobiliše odbojkaše i izvuče najbolje iz njih.

Grbić je, podsetimo, na Poljake ostavio sjajan utisak vodeći ekupu Zakse od 2019-2021. godine.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments