петак, 19 августа, 2022
spot_img
HomeSrbijaAmbasador pita: Kako bi Švajcarska reagovala na takav tretman Federera?

Ambasador pita: Kako bi Švajcarska reagovala na takav tretman Federera?


Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

Kako bi Švajcarska reagovala da su se, na primer, australijske vlasti prema Rodžeru Federeru ponele kao što su to učinile prema Novaku Ðokoviću, upitao je ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić.

Bradić je, u intervjuu švajcarskom dnevniku „20 Minuten“, rekao da je tretman teniskog šampiona u Australiji nekorektan.

– Možda je Ðoković za neke sporna ličnost. Ali on je profesionalac, strastveni sportista, koji želi da igra tenis – podvukao je Bradić.

Ukazao je da su pojedini australijski političari podgrejali atmosferu i nepotrebno izazvali celu aferu.

– Kako bi Švajcarska reagovala da je, na primer, Federer tako tretiran u Australiji ili nekoj drugoj zemlji – upitao je Bradić, navodeći da je iznenađen i obimom, ali i generalnim, pretežno negativnim načinom izveštavanja švajcarskih medija.

Bradić je rekao da se diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije svakodnevno javljaju građani koji se žale na tako ophođenje švajcarskih medija prema Ðokoviću.

– Ni Ðoković, ni Srbi koji žive u Švajcarskoj ne zaslužuju takav tretman – konstatovao je ambasador.

Bradić je ukazao da je Ðoković idol, heroj, ne samo u Srbiji, nego i celom regionu.

Činjenica je, ističe, da je Ðoković pozvan da nastupi na turniru u Australiji, izdata mu je viza, koja se dobija na osnovu priloženih dokumenata koji se proveravaju, i koja se ne izdaje olako, a Novaku su dve nezavisne grupe medicinskih eksperata odobrile izuzeće.

– Ðoković nije, dakle, ilegalno ušao u Australiju, na nekom brodu ili splavu…, a saslušavan je satima na aerodromu, a potom odveden u hotel sa više nego upitnim uslovima smeštaja, i to nije u redu – naglasio je Bradić.

Na pitanje šta očekuje dalje u vezi Ðokovića, Bradić je kazao da je sud nepristrasno i nezavisno doneo presudu u korist našeg tenisera, ali da je ishod i dalje otvoren, jer je moguće da resorni australijski ministar iskoristi svoja ovlašćenja koja bi sprečila naboljeg tenisera da nastupi na Australijan openu.

Bradić je izrazio nadu da će Ðoković igrati i pobediti u Melburnu.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments