субота, 20 августа, 2022
spot_img
HomeSvetRUSIJAKremlj priznao: Debakl pregovora sa Amerikancima!

Kremlj priznao: Debakl pregovora sa Amerikancima!


EPA/SERGEI KARPUKHIN / POOL

Dmitrij Peskov

Zvanični Kremlj ocenio je danas kao neuspešne ovonedeljne bezbednosne pregovore Rusije sa Sjedinjenim Državama i NATO-om, navodeći da postoji neslaganje oko fundamentalnih pitanja.

– Razgovori su pokrenuti kako bi se dobili konkretni odgovori na konkretna pitanja. I utvrđena su neslaganja oko ključnih pitanja. To je loša stvar – izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi ruska agencija TAS S.

Peskov je dodao da Moskva “krajnje negativno” gleda na predlog zakona o sankcijama koji su predstavile demokrate u američkom Senatu, i da to izgleda kao pokušaj pritiska na Moskvu, prenosi agencija Rojters.

– Nacrt novih antiruskih sankcija predložen u Kongresu SAD može se izjednačiti sa inicijativom za prekid odnosa, pošto će neminovno uslediti adekvatan odgovor Rusije – rekao je Peskov novinarima.

Komentarišući činjenicu da sankcije mogu biti uvedene i protiv “Severnog toka 2″, Peskov je podsetio da je reč o komercijalnom projektu i da je besmisleno da se dovodi u vezu sa bezbednošću.

– Dovođenje u vezu ”Severnog toka 2” sa bezbednosnim pitanjima u Evropi je apsurdno. To je još jedna potvrda o tome šta stoji iza svega toga. Pokušaji pritiska na Rusiju, pokušaji nelojalne ekonomske konkurencije i tako dalje – ocenio je on.

Dodaje i da Moskva osuđuje nacrt novih američkih sankcija protiv Rusije, jer to “otežava tok pregovora, iako neuspešnih”.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments