субота, 20 августа, 2022
spot_img
HomeSve vestiMagazinSLUČAJ STIGAO DO SUDA?! Kim Kardašijan optužena za PREVARU

SLUČAJ STIGAO DO SUDA?! Kim Kardašijan optužena za PREVARU


printscreen

U pravnom postupku se navodi da su poznate ličnosti sarađivale sa EthereumMax-om kako bi „obmanjujuće promovisale i prodale“ kriptovalutu.

EthereumMax je rekao da osporava optužbe i da se raduje izlasku istine, te da uprkos svom nazivu nema nikakvu pravnu ili poslovnu vezu sa Ethereum kriptovalutom.

Grupna tužba tvrdi da je EthereumMax upravljao shemom “pump and dump” – gde se obmanjujući marketing koristi za “napumpavanje” cene imovine koja se zatim prodaje nesvesnim investitorima uz profit.

U tužbi podnesenoj Centralnom okružnom sudu Kalifornije navodi se da su “izvršni radnici kompanije, u saradnji sa nekoliko slavnih promotera dali lažne ili obmanjujuće izjave investitorima o EthereumMaxu, putem reklama na društvenim mrežama i drugih promotivnih aktivnosti”.

Kako se navodi, optuženi su “hvalili” sposobnost “investitora da ostvare značajne povraćaje”, što je rezultiralo veštačkim povećanjem cene kriptovalute, “što je dovelo do toga da investitori kupuju ove investicije po napumpanim cenama” i, zauzvrat, omogućavajući izvršnom osoblju EthereumMaxa imenovanom u tužbi da “prodaju svoje EMax tokene investitorima za profit”.

Navodi se da je bivši NBA igrač Pirs promovisao EthereumMax u objavi na Tviteru, o kojoj se naširoko raspravlja, u maju 2021, “hvaleći sposobnost EthereumMaxa da zaradi novac za njega”.

U isto vreme, EthereumMax je počeo da koristi boks meč bivšeg svetskog prvaka Mejvedera sa Jutjuberom Loganom Polom za promociju kriptovalute.

Konačno, rijaliti zvezda Kim Kardašijan podelila je objavu na Instagramu, rekavši: “Ovo nije finansijski savet, već deljenje onoga što mi prijatelji govore o tokenu EthereumMax”.

Šef britanske Uprave za finansijsko ponašanje, Čarls Randel, kasnije je rekao da je Kardašijan “zamolila svojih 250 miliona pratilaca da govore o kripto žetonima”, sugerišući da je objava – označena kao reklama – možda bila finansijska promocija.

Međutim, takva promocija dovela je do povećanja vrednosti valute na preko 1.300 odsto puta od početne cene pre nego što je pala na “najniži nivo svih vremena”, nešto više od mesec dana nakon objave Kim Kardašijan, kako se navodi u sudskom podnesku.

To je omogućilo optuženima da “zamene” EthereumMax tokene “za značajan profit”, dok su mnogi od onih koji su kupovali valutu tokom ovog perioda izgubili.

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments