петак, 19 августа, 2022
spot_img
HomeRegionCRNA GORACrna Gora: Zbog kokaina u bananama uhapšen - špediter

Crna Gora: Zbog kokaina u bananama uhapšen – špediter


Pixabay.com

Špediter Ð.D. uhapšen je i određeno mu je zadržavanje zbog sumnje da je bio član kriminalne organizacije koja je krijumčarila kokain u paketima banana, koje su bile namenjene kompaniji Voli, saopštio je danas specijalni tužilac Miroslav Turković.

Tovar od oko 500 kilograma kokaina pronašli su radnici Volija u paketu sa bananama, a potom je uprava te firme obavestila policiju.

Turković je na konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije kazao da je još nekoliko osoba iz Crne Gore, na čijoj identifikaciji se radi, učestvovalo u krijumčarenju droge, prenela je RTCG.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da sa sigurnošću može da tvrdi da kokain nije bio namenjen kompaniji Voli, te da je trebalo da bude uzet na putu od Bara do Volija.

Turković je kazao da je tužilaštvo došlo do podataka koji upućuju na sumnju da je tokom 2021. godine u Sloveniji, Crnoj Gori i teritoriji Ekvadora stvorena kriminalna organizacija koja je vršila određeni broj kriminalnih dela, i to neovlašćenu proizvodnju, držanje i prodaja droge.

“Dokazi upućuju…da je crnogorski državljanin Ð.D…imao zadatak da vrši manipulaciju kontejnera sa bananama u kojima je smešten kokain, da dostavlja brojeve kontejnera kupcima ovog južnog voća, a sve u cilju izuzimanja droge ispod mera carinika”, kazao je Turković.

Članovi kriminalne grupe postali su još neka lica iz Crne Gore, koji su “obavljali zadatke u slobodnoj carinskoj zoni u Luci Bar, ciji je zadatak bio da postupajući po naredbama i uputstvima organizatora prikrivaju kontejnere sa drogom, da izuzimaju drogu iz kontejnera i predaju je drugim članovima organizacije radi daljeg transporta iz carinske zone”, kazao je Turković.

Pripadnicima kriminalne organizacije članovi sa Ekvadora pribavljali su falsifikovane službene znakove, brodske plombe, koje su dostavljali u kontejnerima zajedno sa drogom kako bi pečatili robu kako bi izgledalo da paketi nisu otvoreni, prenela je RTCG.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments