четвртак, 11 августа, 2022
spot_img
HomeSrbijaVučić premijeru Australije: Da li ovo radite zbog izbora?

Vučić premijeru Australije: Da li ovo radite zbog izbora?


Tanjug

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se oglasio na Instagramu kako bi pružio podršku Novaku Đokoviću, ali i kako bi se direktno obratio premijeru Australije Skotu Morisonu.

Predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju, objavljenom na njegovom Instagram nalogu, govorio je o ”pritiscima kojima je Srbija izložena”, dodavši pritom da ”ono što nikada nisu uspeli da nam oduzmu jeste naše srce, naš ponos i naše dostojanstvo”.

– Ovo govorim zbog svega što se dešava u Melburnu u Australiji, ne razmišljajući koliko to političkih poena može da mi da ili oduzme – nikada se nisam kitio tuđim perjem. Međutim, napadi i pritisci na Novaka Đokovića, građanina Srbije, za mene nerazumljivi, učini su nemogućim da se ne oglasim i kažem šta mislim i šta je naš odgovor Australiji – rekao je Vučić.

On je istakao da je do njegovog odgovora došlo tek nakon što se oglasio i premijer Australije Skot Morison, koji je, kako je Vučić naglasio, izrazio svoje zadovoljstvo odlukom da se drugi put ukine viza Novaku Đokoviću.

– Moje pitanje je, ako ste hteli da ga sprečite da osvoji deseti trofej u Melburnu, zašto ga niste odmah vratili? Zašto mu niste odmah rekli da ne može da dobije vizu? Zašto se iživljavate nad njim, nad njegovom porodicom i celom jednom slobodarskom nacijom? – kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je, aludirajući na ono što on smatra politizacijom čitave situacije u Australiji, naglasio da ”narod u Srbiji neće promeniti mišljenje i poštovanje prema narodu u Australiji, ali i da neće promeniti mišljenje o Novaku Đokoviću”, bez obzira na, kako je rekao ”stotine i hiljade najgorih mogućih tekstova koji se pišu o njemu”.

– Živela Srbija! Novače, Srbija je uz tebe! – završio je predsednik Vučić.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments