четвртак, 11 августа, 2022
spot_img
HomeSrbijaDačić: Misle da će Ðokovića da spreče da uđe u istoriju

Dačić: Misle da će Ðokovića da spreče da uđe u istoriju


Tanjug

Ivica Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je velika sramota način na koji se australijske vlasti ophode prema srpskom teniseru Novaku Ðokoviću.

On je rekao da je upućen u to da su australijske vlasti uskratile Ðokoviću pravo na vizu i dodao da oni na to imaju pravo, ali je ocenio da je neosnovano da se to radi ljudima kao što je Ðoković, jer se, kako je rekao, vize uskraćuju uglavnom kriminalcima i sumnjivim građanima.

– Svaka država ima pravo da nekome ukine vizu, ali to se ne radi sa ljudima ranga Novaka Ðokovića. Ovo je velika bruka i sramota, a oni i dalje nastavljaju sa ponižavanjem i maltretiranjem Ðokovića – ukazao je Dačić.

Osvrnuo se na to da naša zemlja sa Australijom nema razvijene diplomatske odnose zbog udaljenosti dve zemlje, ali i podsetio da je Srbija podržala da Veliki koralni greben uđe u Unesko, kada je on vršio dužnost ministra spoljnih poslova.

Smatra da je velika sramota da se sada u Australiji na tako loš način tretira sportista koji je devet puta osvojio njihov turnir.

– Možda misle da će tako da ga spreče da uđe u istoriju – primetio je Dačić i poručio da je cela Srbija uz Ðokovića.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments