понедељак, 8 августа, 2022
spot_img
HomeOvo je čovek koji će večeras odlučivati o Novakovoj sudbini

Ovo je čovek koji će večeras odlučivati o Novakovoj sudbini


Printscreen/Youtube

Australijski sudija Džejms Alsop

Danima unazad ministar za imigracije Aleks Hok bio je taj koji je odlučivao šta će se dogoditi sa Novakom Đokovićem, nakon što mu je viza vraćena.

Onog trenutka kada je Hok odlučio da ga i po drugi put deportuje, Đokovićev slučaj se našao na Federalnom sudu i sada će vrhovni sudija Džejms Alsop biti taj koji će, kao vođa tročlanog veća, odlučivati o Novakovoj sudbini.

Srpskoj javnosti Alsopovo ime i dostignuća verovatno ništa ne znače, ali prema onome što se može naći o njemu, u pitanju je čovek koji je još 1. marta 2013. godine imenovan za glavnog sudiju Federalnog suda.

Alsop je od 1981. do 2001. radio u advokatskoj komori, dok je 1994. imenovan za višeg savetnika u Novom Južnom Velsu kao i Kraljičinog savetnika četiri godine kasnije u Zapadnoj Australiji.

Od 2001. do 2008. je radio kao sudija Federalnog suda preuzimajući uloge prvostepenog i žalbenog sudije u čitavom nizu poslova Saveznog suda, pa tako i ne čudi što se baš on našao u ovom tročlanom vijeću.

Bio je i predsednik Apelacionog suda Novog Južnog Velsa.

Alsop je 2013. godine imenovan za oficira Ordena Australije za izuzetnu službu u pravosuđu i zakonu, kao sudija, kroz reforme jednakosti i pristupa. Takođe, dao je veliki doprinos što se tiče pomorskog prava.Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments