петак, 19 августа, 2022
spot_img
HomeНекатегоризованоDok je stvarao šampione nije vodio računa o svom zdravlju, OVO JE...

Dok je stvarao šampione nije vodio računa o svom zdravlju, OVO JE BITKA ZA SPORT


Stvarao je šampione, nesebično im poklanjao energiju u znanje, sportista par ekselans, veliki trener! Sada je došlo vreme da se sport i sportski radnici njemu oduže.

Atila Lenard, dugogodišnji sportski trener i predsednik Srpske sumo federacije, mesecima se bori protiv opake i podmukle bolesti. Dok je stvarao šampione nije našao vremena za sebe i svoje zdravlje. Nažalost, visok šećer je potajno ali rapidno napredovao, a kada je došao u bolnicu situacija se pogoršala. Naime, od bakterije koju je dobio u bolnici i od rane koja je prešla na kost, amputacije je bila neizbežna. Uprkos svim naporima lekara, nije bilo spasa za nogu.

Amputiracija je bila neizbežna, a lekari su srećom uspeli da stabilizuju vitalne organe. Međutim, problem je u tome što je Lenardu već amputirana druga noga, za koju je takođe neophodno saniranje.

sumo, rvanje, Sumo rvanje, sumo rvači, Atila Lenard, borilačke veštine, Kiril Akimov, Srpska sumo federacija
foto: Kurir

Da bi mogao da se vrati na staze slave, Atili je neophodan novac za lečenje, odnosno za proteze, pomoću kojih će ponovo stati na noge. Kurir poziva sve ljude dobre volje i sportiste da pomognu. Kada stana čvrsto na noge, Srbija će imati nove šampione.

Srbiji godinama donosio trofeje
Srbiji godinama donosio trofeje foto: Privatna Arhiva

Atila, uz tebe smo u ovoj teškoj bici.

Svi ljudi dobre volje donaciju mogu da uplate na žiro-račun:

200-0000121996804-19

Ili da se jave na telefon: 069 665 753

(Kurir.rs)


Kurir

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments