петак, 19 августа, 2022
spot_img
HomeНекатегоризованоMirović i Vučević obišli novoizgrađenu ambulantu Doma zdravlja na Adicama

Mirović i Vučević obišli novoizgrađenu ambulantu Doma zdravlja na Adicama


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su danas novoizgrađenu ambulantu Doma zdravlja u novosadskom naselju Adice, saglasivši se tom prilikom da će Pokrajina i Grad nastaviti sa realizacijom planiranih investicija u svim oblastima.

„Imamo jedan nov standard u zdravstvenom sistemu i to je rezultat zajedništava na osnovu smernica koje nam je dao predsednik Aleksandar Vučić“, izjavio je Mirović.

Igor Mirović, Pokrajinska vlada
foto: Pokrajinska vlada

Prema njegovim rečima, najkasnije do septembra biće izdata građevinska dozvola za novu Dečju bolnicu, veličine 20.000 kvadratnih metara, sa najsavremenijom opremom, a u planu je i izgradnja nove Klinike za stomatologiju.

„Kontinuitet ulaganja u zdravstvo je izuzetno važan, kao i zajednički rad Vlade Srbije, Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada i lokalnih samouprava da bismo došli do standarda koji nismo imali do pre sedam godina“, izjavio je predsednik Mirović.

Igor Mirović, Pokrajinska vlada
foto: Pokrajinska vlada

Gradonačelnik Miloš Vučević naveo je da je Grad investirao u ovaj objekat 270 miliona dinara.

„U godinama koje su iza nas Adice su bile utočište za mnoge naše prijatelje i rođake koji su došli u naš grad i razvijali ovo naselje. Ovo je bio jedan od uslova da žitelji Adica budu ravnopravni sa ostalim građanima Novog Sada“, istakao je gradonačelnik.

Igor Mirović, Pokrajinska vlada
foto: Pokrajinska vlada

„Objekat od 1.200 kvadratnih metara počinje od sutra da radi u punom kapacitetu, pružaće usluge za 17.000 građana, imaće 30 zaposlenih, i očekujemo da će građani biti zadovoljni uslugom koju ćemo pružati u dve smene“, izjavio je direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat.

Obilasku novoizgrađenog objekta Doma zdravlja prisustvao je i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Pokrajinska vlada


Kurir

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments