четвртак, 11 августа, 2022
spot_img
HomeНекатегоризованоNeverovatna greška koštala života 35 ljudi!

Neverovatna greška koštala života 35 ljudi!


KAKO SU RUSI SRAVNILI UKRAJINSKI POLIGON! BRITANCI KRIVI ZA KRVAVI NAPAD NA BAZU: Neverovatna greška koštala života 35 ljudi!

Foto: screenshot Twitter/Pluton

Veruje se da su britanski borci dobrovoljci razlog smrtonosnog vazdušnog napada na ukrajinsku vojnu bazu pošto su njihovi telefoni detektovani u toj okolini, saznaje britanski Telegraf.

Najmanje 35 ljudi je ubijeno, među kojima i tri bivša britanska pripadnika specijalnih snaga, kada je 30 ruskih krstarećih raketa uništilo objekat Javorski, blizu poljske granice, 13. marta.

Veruje se da je meta bio Međunarodni centar za očuvanje mira i bezbednosti, gde Ukrajina obučava strane civilne regrute za svoju međunarodnu brigadu.

Oko 12 do 14 brojeva telefona, koji počinju sa +44 bili su vidljivi na radaru za nadzor nekoliko sati pre raketnog udara.

Bezbednosni izvori su rekli da su plaćenici od strane Vagner grupe, izvršili ovaj napad. Kako dalje navodi portal, oni su uspeli svojom vojnom tehnikom da skeniraju položaj britanskih pripadnika i pošalju podatke ruskoj obaveštanoj službi, posle čega je odmah naređen napad.

Brojevi mobilnih telefona mogu postati vidljivi pomenutoj tehnologiji kada se uređaji povežu na lokalnu mrežu kako bi korisnik mogao da zove ili šalje tekstualne poruke.

Smatra se da Rusija ima pristup ogromnom broju telefonskih brojeva koje koristi britanska elitna jedinica.

Poligon, Ukrajina
foto: screenshot Twitter/Pluton

Što znači da bi njihov broj odmah aktivirao uzbunu u Kremlju ako je primećen da se povezuje na ukrajinsku telefonsku mrežu. Izvor je rekao: „Čim Moskva dobije bilo kakav signal da se Britanci nalaze u nekoj bazi, oni bi odmah naredili napad“.

Napad na bazu, otkriva rizike sa kojima se suočavaju britanski regruti ako putuju u ratnu zonu, posebno ako ne budu oprezni sa svojim elektronskim uređajima.

Takođe postoji zabrinutost da među dobroboljcima koji su se prijavili za rat u Ukrajini, lako mogu da se infiltriraju ruski špijuni, prenosi Telegraf. „Postoji mogućnost je da je u bazi Javoriv bila krtica koja je viđena kako beži iz kampa oko 30 minuta pre napada, sa laptopom“, rekao je izvor blizak istrazi.

Rusi: Ubijeno do 180 plaćenika


Ministarstvo odbrane Rusije posle skoro devet časova medijske tišine oglasilo se i rusko ministarstvo odbrane o napadu na poligon Javorski u zapadnoj Ukrajini.


– Ujutro 13. marta, visokoprecizno oružje dugog dometa napalo je centre za obuku ukrajinskih oružanih snaga u selu Stariči i na vojnom poligonu Javorovski, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.


– Na ovim objektima kijevski režim je rasporedio: punkt za obuku i borbenu koordinaciju stranih plaćenika pre slanja u područja borbenih dejstava protiv ruskog vojnog osoblja, kao i bazu za skladištenje naoružanja i vojne opreme koja dolazi iz stranih zemalja.


Kao rezultat udara, uništeno je do 180 stranih plaćenika i velika pošiljka stranog oružja, dodaje u kratkom saopštenju Ministarstvo odbrane Rusije.

Kurir.rs/Mondo


Kurir

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments