субота, 20 августа, 2022
spot_img
HomeНекатегоризованоUkrajinske atletičarke u SUZAMA slale emotivne poruke iz Beograda!

Ukrajinske atletičarke u SUZAMA slale emotivne poruke iz Beograda!


Jedna od najemotivnijih priča iz sveta sporta dogodila se ovih dana u Beogradu!

Dve ukrajinske atletičarke, učesnice Svetskog dvoranskog prvenstva, bežeći od bombi nakon tri dana putovanja stigle su u srpsku prestonicu. Jaroslava Mahučik postala je nova šampionka u skoku uvis, a njena koleginica Jana Hladičuk završila je četvrta – obe bez treninga i samo s mišlju kako da spasu živu glavu.

Još uvek pod uticajem zvukova eksplozija koji su je probudile pre mesec dana u njenom stanu u Dnjipru, Jaroslava je uspela da skupi snagu i osvoji zlato!

Ovo je medalja za moju zemlju, stanovnike, vojsku – poručila je u subotu devojka koja je ispričala i potresnu ispovest o prvim danima rata u njenoj zemlji.

Bio je 24. februar, 4.30 ujutro, kada sam se probudila u svom stanu u Dnjipru zbog strašnih zvukova eksplozija i pucnjave. Ne mogu rečima da opišem šta sam osećala u tim trenucima. Nakon sati punih panike, napustili smo grad i preselili se u malo selo nedaleko od kuće – ispričala je Mahučih i dodala:

Rekli su nam da moramo u Beograd da se borimo za Ukrajinu. Trebalo mi je više od tri dana da dođem ovamo. Stotine telefonskih poziva, mnoge promene puta, eksplozije, požari i sirene za vazdušni napad. Volela bih da je to bila samo noćna mora, ali to je stvarnost u mojoj zemlji. Ovo je moja prva linija fronta – ispričala je Ukrajinka. Njena sunarodnica, Jana Hladičuk u „Areni“ se pojavila sa kratkom i jasnom porukom ispisanom na licu:

Zaustavite rat.

Kurir sport


Kurir

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments