недеља, 3 јула, 2022
spot_img
HomeŽivotDuša i teloČESTO STE PREHLAĐENI? Verovali ili ne - to može imati veze sa...

ČESTO STE PREHLAĐENI? Verovali ili ne – to može imati veze sa vašim SEKSUALNIM ŽIVOTOM


Prehlada
Pixabay.com

Redovan seks poboljšava imuni sistem i priprema telo da se bori protiv bolesti oslobađanjem endorfina. To znači da ređi seks ili potuno odsustvo može da dovede do češćih bolesti, kao što su prehlade ili grip.

Studija je objavila da je utvrđeno da uzorci pljuvačke studenata koji su imali redovan seks imaju veću koncentraciju određenih antitela imunoglobulin A, koja se bore protiv prehlade, piše Flo.health.

Vaginalno zdravlje

Kada imate seks nakon duge pauze, to može da bude neprijatno. Ženskom telu je potrebno više vremena da se uzbudi da bi seks bio lak i udoban. Redovan seks ili masturbacija mogu da održe tkiva u vagini zdravijim poboljšavajući protok krvi.

Menstrualni bolovi

Neki ljudi smatraju da je seks odličan lek za menstrualne grčeve. Povećanje endorfina uzrokovano seksom, kao i kontrakcije materice koje se javljaju tokom orgazma, mogu pomoći u ublažavanju grčeva. Ne morate da imate seks da biste iskoristili ove prednosti – masturbacija može da ima isti efekat.

Kardiovaskularno zdravlje

Ako nemate često seks, postoji veći rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Osim što je izvor vežbanja, seksualni odnos pomaže u održavanju ravnoteže nivoa estrogena i progesterona, što može da smanji rizik od srčanih oboljenja.

Source link

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments